Architecture

Headquarters, 2013

Glaeser Wogg, Switzerland

Glaeser_Wogg_Showroom_Architektur

Hürlemann (then called Studio Hannes Wettstein) was chosen, in a competition, to renovate the company headquarters of the companies Glaeser and Wogg in Baden-Dättwil. The industrial complex was extended with a cubic entrance area. Large panes in the façade and at reception allow views into the works. The first storey, with the showroom and a working area, was opened up into one space; a glazed meeting room is located in the centre of this. The whole upper level seems to glow brightly. The light sources – glare-free fluorescent tubes – are hidden between the acoustic panelling in the black ceiling. The white floor that also reflects the light enhances the glowing effect.

Photos: Hannes Henz

Glaeser_Wogg_Showroom_Architektur
Glaeser_Wogg_Showroom_Architektur
Glaeser_Wogg_Showroom_Architektur
Glaeser_Wogg_Showroom_Architektur